Is er behoefte aan een gezamenlijk optreden naar Vermilion?

Beste leden van verenigingen in Wergea en aan alle inwoners,

Zoals jullie misschien weten wordt er weer gas gewonnen in de put onder Wergea. Je kunt daar van alles van vinden maar de kans dat dat door gaat is groot. Vermilion heeft een compensatiefonds voor de dorpen waar gas gewonnen wordt. Een aantal gegadigden uit Wergea heeft de weg naar dat fonds al gevonden maar nog niet iedereen denken we.
Omdat we in Wergea geen Plaatselijk Belang meer hebben, is het voor Vermilion lastig te overzien met wie er onderhandeld kan worden. En ook voor de bewoners van het dorp is er geen partij meer die het gezamenlijk belang van het dorp hierin beheerd. Perspektyf ondersteunt natuurlijk waar het kan maar initiatieven moeten uit het dorp komen. Het is aan de bewoners van Wergea zelf hoe we hiermee omgaan. 

Een op te richten werkgroep zou de belangen en meningen van het hele dorp kunnen gaan vertegenwoordigen. Dat zou dan gaan over de verdeling van de eventuele compensatie gelden en het doen van aanvragen daarin. Maar het zou ook kunnen gaan over bijvoorbeeld een nulmeting rond mogelijke verzakkingen of de vraag of bij schade de bewijslast omgedraaid kan worden.  

Klik op lees meer om het volledige artikel te lezen.


Vandaar deze brief met de vraag: Is er behoefte aan een op te richten werkgroep die het contact met Vermillion gaat onderhouden? En zo ja, hoe moet dat er dan uitzien en wie moeten daar in gaan zitten? Zou jullie vereniging of zou jij als inwoner van Wergea daarover mee willen denken?
We willen graag een avond hierover organiseren. Als voorzitter hebben we Marjan Houkes van Perspektyf gevraagd. Zij kan als neutrale partij het gesprek leiden. Willen jullie ons laten weten of jullie daarbij aanwezig kunnen zijn, leden voor de werkgroep kunnen leveren en/of nog andere ideeën hebben?

Datum : 20 maart 2024
Inloop 19.45 uur
Aanvang vergadering 20.00 uur in de Fabriek in Wergea

Aanmelden of reageren kan via met mailadres van Perspektyf: perspektyfwergea@gmail.com
Wij van de werkgroep Tegengas willen graag de voorzet geven maar zien ook dat wij maar een deel van het geheel zijn. We starten met dit idee en laten graag een werkgroep met het gezamenlijke belang aan het werk gaan. 

Met vriendelijke groet, 
Jet Windig
Wietse Martens
Froukje van Houten

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.