Verslag netwerkbijeenkomst 5 juni 2024

5 juni was in het Doarpshûs de 2e netwerkbijeenkomst van 2024. Lees hier het verslag van de bijeenkomst.

 • Wergea Bloeit!
  De bloeiweek in Wergea was vorig jaar een proef was om te kijken of het een terugkerend evenement in Fryslân kan worden. En dat was een succes! Het vervolg is dat er dit jaar in 6 dorpen een bloeiweek is en het plan voor komend jaar is dat het zelfs in 30 dorpen georganiseerd wordt. En alle jaren doet Wergea mee! De activiteiten staan online op wergea.bloeit.frl en er komt een schema bij de Bidler te staan.
 • The Solution Story, een nieuw project van Boppeseal Movies.
  Frans, Rimmy en Jan vertelden over het nieuwe project The Solution Story. Solution is een energieke en veelzijdige (Groningse) band met een uniek geluid die het publiek weet te raken met hun optredens. Helaas is het wel een van de minst bekende bands van Nederland. Daarom een ideaal onderwerp voor een theater-muziekspektakel. Voor het project is een aanvraag van € 1.000,- uit het dorpenbudget.
 • Het speellint
  De werkgroep speeltuinen is samen met de gemeente druk bezig geweest om de verouderde speeltoestellen in de speeltuinen te gaan vernieuwen. Hierbij is bij diverse kinderen uit Wergea gevraagd over welke speeltoestellen de voorkeur hebben. Enkele nieuwe speeltoestellen uit het plan zijn een nestschommel en een kabelbaan. Maar de werkgroep wil graag verder gaan en een speellint maken. Het speellint bestaat uit speciale stickers (van bijv. een hinkelblok) die op de stoep worden aangebracht, waarmee de kinderen een route van speeltuin naar speeltuin krijgen. Dit kan niet uit het budget van de nieuwe speeltoestellen, dus is er een aanvraag van € 2.000,- uit het dorpenbudget.
 • Het infobord
  Vorig jaar is het infobord op de netwerkbijeenkomst besproken, omdat de kosten hoog zijn. Er is onderzocht of er een vorm van sponsoring opgezet kan worden, maar dat is niet wenselijk. De insteek van het infobord is dat het voor het dorp en de verenigingen is, het is niet bedoeld voor reclame of zaken met winstoogmerk. Op de netwerkbijeenkomst is besloten om de advertentiekosten te verhogen, het infobord bij de verenigingen meer onder de aandacht te brengen en de kosten jaarlijks te betalen uit het dorpenbudget.
 • Dorpsvisie
  Meningen over nut en noodzaak van een dorpenvisie zijn verdeeld. De werkgroep Bloeizone wil er wel mee aan de slag gaan en zal daar later op terug komen.
 • Zwemplek
  De werkgroep zwemplek is nog steeds bezig met het zoeken naar mogelijkheden voor een nieuwe zwemplek in Wergea. Hiervoor zoeken zij ook naar nieuwe mensen om mee te denken. Lijkt het je leuk om mee te denken? Meldt je aan via perspektyfwergea@gmail.com.
 • Us Doarpshûs
  Het vertrouwde Doarpshûs gaat tijdelijk dicht voor een 12 weken durende verbouwing om te isoleren en alles toegankelijker te maken. Wil je hierbij helpen, meldt je dan aan bij het Doarpshûs.
 • Nieuws vanuit de gemeente
  De locaties van de diverse afvalbakken in Wergea zijn bekeken en de gemeente gaat een aantal verplaatsen. De stoep bij de brug in de Kooistrawei gaat veranderd worden. Per wanneer is nog niet duidelijk, maar het gaat gebeuren. Hiermee komt er bij de brug weer een plek om zo de stoep op te komen.
  Onze vaste gebiedswerker Jennifer gaat ander werk bij de gemeente doen en bij de volgende bijeenkomst zal er een andere gebiedsmedewerker namens de gemeente bij ons zitten. We bedanken Jennifer voor al haar inzet van de afgelopen jaren.

11 september 2024 is de volgende netwerkbijeenkomst in het vernieuwde Doarpshûs. We wensen iedereen een fijne zomer en veel plezier bij de komende evenementen in Wergea.

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.