Museum Ald Slot
Dhr. A. Dijkstra
Ald Slotwei 1-5
9005 NK Wergea
www.roordastate.com

In de zomer van 1989 is de Stichting "Ald Slot" opgericht. De Stichting heeft tot doel het Ald Slot aan de Ald Slotwei te Wergea in gerestaureerde staat te behouden. In het Ald Slot, waarin een museum gevestigd is, worden ook andere activiteiten georganiseerd.


Te gast in het museum.

Pronken met andermans veren? Dat mag geen belemmering zijn. Veel toeristen hebben ontdekt dat cultuurhistorie en landelijk schoon, gecombineerd met een gastvrije ontvangst, de ingrediënten zijn om u of uw gasten, in welke relatie dan ook, een korte tijd aangenaam te verrassen in ons smaakvol stijlkamer-museum. Een ontvangst in onze koffiekelder/expositieruimte van het museum kan variëren van het genieten van een kop koffie met een 'Fryske' traktatie in combinatie met een persoonlijke rondleiding, tot aan een op maat uitgewerkt programma. Workshops van een halve dag m.b.t. tekenen, schilderen of glas bewerken behoren tot de mogelijkheden. Ook het vieren van kinderverjaardagen of oud-Hollandse/Fryske spelmiddagen verzorgen wij. Informatie hierover verstrekken wij u graag. Telefonisch een afspraak maken is noodzakelijk.

Het huidige pand waarin het museum gevestigd is een restant van een echte 18e eeuwse Fryske state. Tijdens de her/verbouw zijn veel materialen gebruikt die afkomstig zijn van de sloop van de voormalige 16e – 17e eeuwse state, die er tot 1774 gestaan heeft. De boerderij aan de rechterzijde van het pand is helaas in 1895 gesloopt. In het museum zijn stijlkamers uit de 18de en 19de eeuw te bezichtigen.

In de aanbouw aan de rechterkant van het hoofdgebouw kunt u het interieur zien van een arbeiderswoning van rond 1900. In het souterrain bevinden zich vier vitrines en twee expositieruimtes. De tuin die momenteel wordt aangelegd, wordt genoemd in het bekende boek 'Afke's Tiental' van de schrijfster Nynke van Hichtum.

Het museum is o.a. opgenomen in een monumentenroute van Staten en saten in Friesland. Het museum biedt u de mogelijkheid om in groepsverband gebruik te maken van diverse lokale arrangementen.

Museum Ald Slot
Ald Slotwei 1-5
9005 NK Wergea
Tel/Fax 058-2553152

ald_slot1.jpg ald_slot2.jpg ald_slot3.jpg

Bedrijven
    
Tweets

17-02-2019 10:56
RT @popduo: Morgen (zondag 17/2) #live in het Brabantse #Oosterhout https://t.co/vqOyD7eIW6


17-02-2019 10:56
RT @vvWarga: Schutjassen gewonnen door Rink en Wim, 2e Syger en Siemen. https://t.co/avRSMK3waQ


15-02-2019 21:19
RT @popduo: Ook de #ukulele is te horen op ons nieuwe album! Ek de ukelele is te hearren om ús nije album! #ynitfrysk 2 #Frysk https://t.co


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube