Peuterspeelzaal Ukkepukkeplak
Nieuwe weg 2
Wergea

 

Op de Nieuwe weg 2 in Wergea staat ús Doarpshûs. Hier is onze locatie Ukkepukkeplak gevestigd.
Ukkepukkeplak is geopend van maandag t/m donderdagmorgen en gemiddeld 2 ochtenden per week komen kinderen vanaf 2 à 2,5 jaar Ukkepukkeplak bezoeken.

Onze locatie is VVE gecertificeerd. VVE staat voor: Voor en vroegschoolse educatie. VVE vindt plaats in een peuteropvang of kinderdagverblijf en is bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar. VVE richt zich op meerdere ontwikkelingsgebieden:

  • Taalontwikkeling wordt gericht gestimuleerd door beginnende geletterdheid en woordenschat. Wij zijn een tweetalige Peuteropvang. Zowel de Nederlandse-  als de Fryske taal wordt gehanteerd.
  • Beginnende rekenvaardigheid, zoals het leren tellen, de oriëntatie in ruimte en tijd.
  • Motorische ontwikkeling: het ontwikkelen van grove en fijne motoriek staat hier centraal.
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling: het stimuleren van zelfstandigheid, zelfvertrouwen en samen spelen en werken.

Om deze doelen te bereiken lezen we iedere dag voor en hebben we kleine kringgesprekken. We spelen samen op de mat met auto’s, treinen, blokken ed. We verven, tekenen, plakken, zingen en maken muziek. We doen spelletjes en werken aan tafel met ontwikkelingsmateriaal. We hebben een zandbak, een klimrek en een poppenhoek in de klas. Wanneer het mooi weer is spelen we buiten. Er wordt gebruik gemaakt van het VVE-programma: Uk en Puk.


We vieren verjaardagen, Sinterklaas, Kerst en Pasen. Ieder jaar komen de kinderen verkleed op de dag van de vrijwilligsters en we sluiten het schooljaar af met een spetterend zomerfeest in de tuin van de Pastorie.
De kinderen leren met leeftijdsgenoten spelen, naar elkaar te luisteren en op elkaar te wachten. Ze leren elkaar te helpen en er ontstaan vriendschappen. Ze leren de kinderen kennen met wie ze tijdens de basisschoolperiode ook zullen omgaan. Het is een fijne en leerzame voorbereiding op de basisschool.

De peuteropvang in Wergea is onderdeel van Kids First COP groep.  kids first cop groep
Voor meer informatie over de organisatie, aanvragen van een rondleiding of inschrijven verwijzen wij u naar onze website www.kidsfirst.nl of 088-0350400

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.