20070125, Twarres wer by elkoar
    Archief
        Archief 2007
            Archief januari 2007

It duo Twarres komt wer by elkoar. Mirjam Timmer en Johan van der Veen hawwe besletten wer tegearre muzyk te meitsjen.

Yn 2003 naam it duo nei in tal suksesfolle jierren ôfskie. Mirjam gie solo fierder űnder de namme MIR. Fan har kaam ferline jier in CD út. Johan keas foar in kantoarbaan. De twa misse it tegearre muzyk meitsjen lykwols sa bot dat se besletten hawwe wer mei-elkoar op te treden.

Mir(jam) en Johan binne meikoarten wer tegearre live te hearren

 

 

Johan en Mirjan makken it nijs op in parsekonferinsje bekend

 

klik hjir foar in petear mei Johan en Mirjam

(Bron: Omrop Fryslân, 25-01-2007)

 

 

 

Ek de MIR-nijsbrief kaam mei it nijs:

Twarres in voorjaar 2007 weer op het podium

Twarres, bestaande uit Johan van der Veen en Mirjam Timmer, zal na een afwezigheid van drie en half jaar weer samen op de planken staan. In het komend voorjaar zal een eerste showcase worden georganiseerd. Nadere details hierover volgen.

In november 2000 schreef Twarres historie door met Węr Bisto als eerste Friestalig nummer een top 1 notering in de vaderlandse hitlijsten te realiseren. De daaropvolgende albums Stream, CD2 en de hitsingles She Couldn’t Laugh, Children, I Need To Know en I’ll See You waren goed voor meer dan 500.000 verkochte exemplaren. Bovendien won Twarres een Top Of The Pops Award tijdens een internationale show in Engeland en als bekroning was er de toekenning van een Edison.

Na een zeer succesvolle periode besloten Johan en Mirjam in goed overleg om de samenwerking eind 2003 te stoppen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan…... Tijdens de albumpresentatie van Mirjams soloproject (artistname MIR, album ‘Files From London’) op 9 september jl. was Johan uiteraard aanwezig: “Ik stond daar te luisteren naar het optreden van Mirjam en toen dacht ik op een gegeven moment alleen maar, daar moet ik ook weer staan!”

Eind 2006 was de eerste muzikale ontmoeting een feit en daarna is het enthousiasme steeds meer toegenomen.

Mirjam hierover: “Het voelt toch weer als vanouds en een beetje als thuiskomen, dat had ik niet verwacht, maar vind het heel bijzonder en leuk!”

Of Twarres ook een nieuwe CD zal opnemen is op dit moment nog niet bekend. Wel zal er tijdens het optreden van Twarres zeer waarschijnlijk naast de hits een aantal nieuwe nummers gespeeld worden. Zowel Johan als Mirjam hebben het op dit moment erg druk met hun eigen agenda’s. Johan met een toneelproductie en Mirjam met de muziektheaterproductie ‘Motel Westcoast’ met in de line-up ook Syb van der Ploeg, Julian Thomas e.a. Deze productie zal zo’n 30 Nederlandse theaters gaan bezoeken en gaat op 2 februari aanstaande in theater ‘De Lawei’ in premičre. Toch maken de twee momenteel zo veel mogelijk tijd vrij om te repeteren voor het reünieoptreden.

Mirjam werkt ondertussen ook door aan haar solocarričre als MIR: “Ik was samen met een aantal andere mensen ook al druk aan het schrijven voor een volgende CD die we hebben gepland voor het najaar van 2007. Mede gezien de drukte rond de Westcoast tour en deze toch onverwachte, maar wel leuke ontwikkelingen rondom Twarres schuiven de voorbereidingen rondom deze CD op”.

(Bron: nieuwsbrief MIR www.mirmusic.nl)

 

 

De LC skriuwt it folgende:

Twarres-reünie in de maak

 

LEEUWARDEN - Twarres komt weer bij elkaar en treedt waar­schijnlijk in mei op in Leeuwarden.

Het duo van Mirjam Timmer en Johan van der Veen, dat een grote hit had met 'Węr bisto', ging ruim drie jaar geleden uit elkaar. Johan trok zich terug uit de showbusiness, Mirjam begon als Mir een solo-carričre. Vorig jaar musiceerden de twee op informele basis weer sa­men. Of Mirjam haar solocarričre nu opzij zet is niet be­kend. Van haar kwam vorig jaar de cd 'Files from London' uit. Die plaat en de bijbehorende singles waren geen groot verkoopsucces. De zangeres is momenteel druk bezig met de theatershow 'Motel west coast', die volgende week in premičre gaat.

 

(bron: Leeuwarder Courant, donderdag 25 januari 2007 wmm)