birdman 01 Vrijdag 18 januari 20.30 uur
Us Doarpshûs Nieuwe Weg 5 Wergea
Entree € 7.50 (incl. kopje koffie/thee)

Birdman draait om acteur Riggan Thomson (Michael Keaton), die ooit bekendheid wierf met zijn rol als iconische superheld Birdman. In zijn zelfgeschreven en geregisseerde Broadway-stuk, wil hij voor eens en voor altijd afrekenen met dit imago. Hij is wanhopig op zoek naar erkenning en succes. Ten koste van zichzelf en zijn omgeving wordt hij verblind door zijn ego. Maar is het zijn eigen ego of zijn alter ego dat zijn lot bepalen zal?

“How did we end up here? We don’t belong in this shithole”, zo klinkt de voice-over in de eerste scène van de film. Al snel komen we erachter dat dit de stem is van Riggans alter ego Birdman, die hem probeert te overtuigen zijn superheldenimago weer te omarmen. Gedurende de hele film zien we dat Riggan beschikt over superkrachten, maar zit dit in zijn hoofd of is het de werkelijkheid?

Birdman kan zo continu op twee manieren worden bekeken. Fictie en realiteit lopen vloeiend door elkaar heen. Het mooiste voorbeeld daarvan is hoofdrolspeler Michael Keaton. Net als Thomson beleefde hij zijn hoogtijdagen als superheld in het begin van de jaren negentig (Batman) en grijpt hij nu de kans op een comeback met beide handen aan. Het resultaat: de drieënzestigjarige acteur speelt de beste rol uit zijn carrière.

Wil je op de hoogte blijven van ons programma: stuur een mail naar filmkafebagdad@gmail.com

 
birdman 02
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De fotorechten vallen onder licentie filmhuur en zijn dus rechtenvrij te gebruiken op wergea.com.
Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.